Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Две троянски детски градини печелят проекти по Национална кампания на ПУДООС „Чиста околна среда-2023“

11
Апр
2023
Две троянски детски градини печелят проекти по…

Две троянски детски градини печелят финансиране в ежегодната Национална кампания „Чиста околна среда-2023“ на ПУДООС към МОСВ. В рамките на кампанията допустими бенефициенти са общини, кметства, кметски наместничества и образователни институции. Общият брой на участвалите през 2023 г.  детски градини е 456. От тях едва 106 проекта са получили одобрение, като в списъка на класираните са и две троянски градини – ДГ „Буковец“ и ДГ „Мир“. Проектите са на обща стойност 13 000 лв.

Проектът на детска градина „Буковец“ „Обичам природата - бъдещето ме интересува“ предвижда да бъде изградена зеленчукова градина в дворното пространство и осигурени инструменти, необходими за обработването й, резервоари за дъждовна вода, 4 бр. компостери, пластмасов мулти рециклатор, интерактивен панел и дигитален фотоапарат.

В ДГ „ Мир“ по проектното предложение „Зелено детство“ ще бъдат изградени беседки за занимания на открито, ще бъдат поставени пейки, а върху северната част на оградата ще бъдат монтирани детски пана за рисуване на открито и ще бъдат засадени цветя и билки в дворното пространство.

Чрез привличане на допълнителни средства образователните институции се стремят да изградят благоприятна подкрепяща и мотивираща образователна среда, която да бъде привлекателна и сигурна както за децата, така и за техните родители. 

Община Троян пожелава успех в реализирането на проектите!

 

 

 

 

Последна промяна: 14:04, 11 Април 2023
Разглеждания: 297

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook