Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Двама младежи от Троян взеха участие в среща на младежите от градовете-членки на В40

05
Дек
2023
Двама младежи от Троян взеха участие в…

От 20 до 22 ноември в Атина се проведе Среща на младежите от градовете-членки на В40. В събитието се включиха 60 участника от 23 града. Троянските представители - Елена Семкова (18 г.) и Румен Радулов (21 г.), се срещнаха с Кмета Михайлова след връщането си в Троян и разказаха впечатленията си от пътуването.

Сред теми, разисквани в рамките на участието им, са били екология и решения за рециклиране на отпадъци, бъдещето на изкуствения интелект, измеренията на дискриминация, социална солидарност, модерно гражданско общество.

Платформата В40 служи за обмяна на контакти, общуване, сближаване между младежите от балканските градове и спомага за обогатяване мирогледа на участниците. Елена и Румен изразиха благодарност за възможността да участват в Срещата на младежите.

Припомняме, че от 2022 г. Община Троян е част от Мрежата на балканските градове В40. Срещите на мрежата протичат с акценти върху зелената трансформация, иновациите и интелигентните градове, местната икономика, туризма и сътрудничеството. Балканските градове от В40 работят заедно за насърчаване на установяването на равноправно и ефективно партньорство между градовете-членки, за обмяна на опит и иновативни решения на общинско ниво. Новият процес на кооперация между балканските градове задълбочава отношенията на добросъседство на Балканите.

Очаква се домакинството на следващата среща, през 2024 г., да е в Тирана, Албания.

Последна промяна: 11:29, 5 Декември 2023
Разглеждания: 255

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook