Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Ден на европейските автори

27
Фев
2023
Ден на европейските автори

Във връзка с новата европейска инициатива - Ден на европейските автори, която има за  цел да се насърчава четенето, най-вече при децата и младите хора, днес кметът на община Троян – г-жа Донка Михайлова влезе в ролята на приказен разказвач и прочете приказка от известния италиански писател на детски приказки – Джани Родари на най-малките ученици в общината.

Приказката, която прикова вниманието на първокласниците от 1 „Б“ клас на СУ “ |Васил Левски“ - Троян, беше „Игра с бастун“. В края на приказката малките слушатели научиха важното послание, а именно, че и най-скъпият подарък, който може да направи един старец е този – на дете.

 След като прочете популярната детска приказка, г-жа Михайлова пожела на децата никога да не спират да мечтаят и да вярват, че няма непостижима мечта. А децата й споделиха, своите мечти…

В знак на благодарност, малчуганите подариха на Кмета рисунка, лично нарисувана от една бъдеща художничка в класа и тениска с образа на Апостола. Тя, пък от своя страна, ги изненада с вкусни лакомства.

Последна промяна: 16:43, 27 Февруари 2023
Разглеждания: 429

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook