Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

ДЕМОНСТРАЦИИ, ДЕГУСТАЦИИ И ЗАНИМАНИЯ ЗА ДЕЦА ПОКАЗВАТ ПАРТНЬОРИТЕ НА БИОСФЕРЕН ПАРК „ЦЕНТРАЛЕН БАЛКАН“ В СЕВЛИЕВО, ТРОЯН И КАРЛОВО

06
Окт
2023
ДЕМОНСТРАЦИИ, ДЕГУСТАЦИИ

Дирекция „Национален парк Централен Балкан“ организира събитийни прояви в продължение на инициативата „Партньор на Биосферен парк „Централен Балкан“ под надслов „Общо бъдеще за хората и природата“.

Местни занаятчии, производители на традиционни продукти и артисти ще участват в събитийни прояви в общините, част от преходната зона на Биосферен парк „Централен Балкан“. Дирекция „Национален парк Централен Балкан“ продължава развитието на инициативата „Партньор на Биосферен парк „Централен Балкан“, като показва участниците, кандидатствали за влизане в партньорската мрежа, както и нови такива, придаващи лицето, облика и духа на местните традиции, бит и култура.

Програмата на събитията включва демонстрации на занаяти и дегустация на местни продукти, екозанимания за деца, музикална програма – народно творчество, дискусионен панел за добри практики за устойчиво развитие на териториите, фото изложба и информационен щанд за двете ЮНЕСКО отличия в региона – Биосферен парк „Централен Балкан“ и буковите гори на Националния парк, включени в сериен обект на световното наследство на ЮНЕСКО.

 

Датите на провеждане са както следва:

- 7 октомври (събота) 2023 г. в град Троян от 11:00 до 15:00 часа в пространството пред Туристически информационен център.

- 21 октомври (събота) 2023 г. в град Карлово от 11:00 до 15:00 часа в пространството пред НЧ „Васил Левски – 1861 г.“

 

Събитийните прояви се организират от Дирекция „Национален парк Централен Балкан“ с подкрепата на общините Троян, Севлиево, Павел баня, Карлово и Антон в рамките на „Програмата за участие“ на ЮНЕСКО.

 

Инициативата „Партньор на Биосферен парк „Централен Балкан“ цели да изгради мрежа от партниращи си творци, занаятчии, предприемачи, производители, доставчици на туристически услуги, дейци в културни институции, регистрирани и реализиращи своята дейност на територията на Биосферния парк, обхващаща цялото землище на общините Троян, Севлиево, Павел баня, Карлово и Антон.

 

 

Последна промяна: 08:30, 6 Октомври 2023
Разглеждания: 311

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook