Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Чисто нов автобус ще превозва учениците от селата Черни Осъм и Орешак до троянските училища

03
Яну
2023
Чисто нов автобус ще превозва учениците от…

Средно училище „Васил Левски“ - град Троян получи чисто нов автобус „Isuzu“, модел „Turquoise“, 32+1 местен от Министерство на образованието и науката. Превозното средство е предоставено от МОН за безвъзмездно ползване за срок от 10 години и ще осигури сигурен и комфортен транспорт на учениците от съседните села – Черни Осъм и Орешак.

До подмяната на стария автобус се стигна след искане от  кмета на общината – г-жа Михайлова до образователния министър, с молба за осигуряване на ново транспортно средство, което да гарантира сигурността на превозваните ученици, предвид вече остарелия и амортизиран автопарк на училището.

Директорът на училището – Ангел Балев благодари на кмета на Общината – г-жа Михайлова за новата придобивка.

„Транспортът за нашето училище е от изключително важно значение, тъй като ежедневно пътуват деца от няколко населени места извън града. Старият училищен автобус беше сериозно амортизиран и това налагаше отделянето на значителен финансов ресурс за неговия ремонт. С новия автобус, предоставен  от Министерството на образованието и науката може да осигурим един спокоен превоз на нашите ученици и същевременно да оптимизираме разходите за ремонтни дейности“ – допълни още г-н Балев.

Последна промяна: 16:46, 3 Януари 2023
Разглеждания: 331

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook