Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

"Бягай с нас и спаси живот“ - Благотворително спортно събитие, в подкрепа на борбата с Рака на гърдата – 1 октомври 2023 г.

25
Сеп
2023
"Бягай с нас и спаси живот“  -…

Всяка година над 4000 жени чуват думите „Имате карцином на гърдата“. Думи, които променят живота на над 4000 семейства годишно. Думи, които „убиват”.

Ракът на гърдата е на пето място по смъртност при жените и на второ място по смъртност от ракови заболявания. Едно социално-значимо, но лечимо заболяване, което все повече нараства по честота. И нито ти, нито аз сме застраховани от диагнозата „Рак на гърдата”. И нито ти, нито аз искаме да чуем допълнението към нея „последен стадий”. Страшните думи, които променят изцяло плана. Както за лечение, така и за живот. Затова, ние от сдружение „Троян в бъдещето”, съвместно с Община Троян и МБАЛ „Д-р Георги Стоев-Шварц” ЕООД, гр. Троян, водени от настоящата ни цел, фокусирани върху ранното диагностициране и лечение, организираме благотворително спортно събитие в подкрепа на борбата с Рака на гърдата. Събраните средства ще бъдат използвани за безплатни онкологични прегледи в МБАЛ гр. Троян.

Тази инициатива, организирана от нас, е в подкрепа на твърдението: „Не е страшна лошата диагноза, страшна е късно поставената такава“. Спортното събитие представлява Крос по избрано трасе - късо 2,3км. и 7км. D180+, с начало 10:00 ч. на 01.10.23 г. Датата не е случайна – 1 Октомври е Международния ден за борба с рака на гърдата!

Късото трасе ще бъде в градска обстановка, а дългото трасе в Лесопарк „Турлата”. Записването ще става онлайн, чрез посочените линкове: https://tracksport.live/e/kros-v-podkrepa-na-borbata-s-raka-na-gierdata или на място. Таксата за участие е символичната сума от 20лв., но за каузата това е надежда, това е шанс за победа над борбата с Рака на гърдата!

Ние искаме да сбъдваме желания и да насърчим населението към повишена физическа активност, с разбирането, че спортът е здраве, дисциплина.

Бъдете активни - спасете живот! Вашият и на другите! Включете се в нашата благотворителна инициатива и елате да побягаме заедно!

 

Сдружение „Троян в бъдещето”

Последна промяна: 14:38, 25 Септември 2023
Разглеждания: 407

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook