Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Биосферен парк „Централен балкан“ вече има свой отличителен графичен знак

20
Авг
2021
Биосферен парк „Централен балкан“

Виктория Гаджева е победителят в конкурса за лого на Биосферен парк „Централен Балкан“. Проектът, създаден от талантливата дизайнерка от Калофер, беше класиран на първо място сред други над 50 предложения на 27 творци от цялата страна. Избраното лого изобразява символа на Национален парк „Централен Балкан“ - мечката, в който умело са вплетени други два компонента - планината като основен свързващ елемент на територията и населените места с присъствието на хората в тях, като символ на симбиозата между човека и природата.

Предложенията на участниците бяха оценени от жури, съставено от представители на Дирекция „Национален парк Централен Балкан“ и на общините, попадащи в обхвата на преходната зона  Биосферния парк. Конкурсът за избработка на лого е част от дейностите по проект  „Създаване на цялостен бранд на Биосферен парк „Централен Балкан“ “, финансиран чрез Програмата за участие на ЮНЕСКО.

Избраното лого ще бъде представено на официална церемония, на която ще бъде връчена наградата на победителя - 800 лева, както и няколко поощрителни отличия за проектите на Янита Вълчева, Мария Теофилова, Ивайло Кубратов, Галя Георгиева и Йоан Димитров.

Логото ще има за цел да представи Биосферния парк като атрактивно място със запазена природа, култура и традиции, както и като добра среда за устойчиво социално-икономическо развитие. То ще бъде използвано за отличаване на местни производители на храни и напитки, както и доставчици на туристически услуги в териториалния обхват на Биосферния парк.

Дирекция „Национален парк Централен Балкан“ изказва своята благодарност на всички участници, които изпратиха своите креативни предложения и им пожелава успехи и вдъхновение!

 

Последна промяна: 16:00, 20 Август 2021
Разглеждания: 472

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook