Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Биосферен парк „Централен балкан“ с възможност за подкрепа на местните общности

16
Сеп
2021
Биосферен парк „Централен балкан“ с възможност за…

Създаването на система от критерии за отличаване на производители и доставчици на продукти и услуги, развиващи своята дейност на територията на Биосферен парк „Централен Балкан“, ще бъде обсъдено на поредица от работни срещи в градовете Севлиево, Троян и Карлово. Целта е да бъде подкрепено местното предприемачество, като бъдат отличени производители на храни и напитки, местни занаятчии и артисти, къщи за гости и други доставчици на туристически услуги.

Тематичните срещи са част от дейностите по проект  „Създаване на цялостен бранд на Биосферен парк „Централен Балкан“, финансиран чрез Програмата за участие на ЮНЕСКО и ще се проведат съгласно следния график:

  • 20 септември 2021 г., 9:30 часа, хотел „Севлиево Плаза“, Панорамен бар - гр. Севлиево;
  • 21 септември 2021 г., 14:00 часа, ресторант „България“ - гр. Троян;
  • 23 септември 2021 г., 14:00 часа, ресторант „Карлово“ - гр. Карлово.

По време на срещите детайлно ще бъдат обсъдени ползите от създаването на общ бранд на биосферния пак, както и механизмите за неговото присъждане  с цел насърчаване развитието на устойчиви практики за опазване на природното и културно наследство в региона.

Поканени за участие в отворената дискусия са всички заинтересовани страни, развиващи дейност на територията на общините, попадащи в обхвата на Биосферен парк „Централен Балкан“ - Севлиево, Троян, Павел Баня, Карлово и Антон.

Последна промяна: 14:14, 16 Септември 2021
Разглеждания: 414

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook