Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ организира: Първи стъпки в рибарството и ден на водното спасяване - Състезание по риболов

27
Май
2024
лого-бчк

Състезанието ще се проведе от 9.15 ч. до 13.00 ч. на язовир „Ледево“ в местността „Барковец“, в землището на с. Врабево на 15.06.2024 г. (събота), с партньорството на Ловно-рибарско дружество Троян, стопанисващо язовира и с подкрепата на кметство с. Врабево, Община Троян.

Сборен пункт за участниците в 8.30 часа, на пътя в ляво от моста преди с. Врабево, по пътя от гр. Троян. Локация може да получите на телефона Ви. От сборния пункт до стената на язовира, където ще се проведе състезанието, ще се върви пеша около 20 минути. При дъждовно време препоръчваме гумени ботуши. Организаторите са осигурили подаръци и грамоти за участниците.

РЕГЛАМЕНТ

Право на участие имат само предварително записали се деца. Състезанието е индивидуално и е за деца до 16 годишна възраст. Задължително е всички деца състезатели да са с придружител, да носят декларация от родител, че детето е клинично здраво. Максимален брой участници 30.

Малките риболовци ще бъдат разделени в три възрастови групи, които ще се състезават в три отделни сектора.

  • деца риболовци до 9 години
  • деца риболовци от 10 до 13 години
  • деца риболовци от 14 до 16 години

Всеки участник лови с една въдица на плувка, с една кука на линията. Състезателят може да използва неограничено количество стръв и подхранки. Уловената риба се съхранява в живарник до измерването и от съдийската комисия. Изтеглената риба се връща в язовира.

Ползването на телени живарници е забранено!

Състезател без живарник няма да бъде допуснат до участие.

На участниците до 12 годишна възраст се позволява помощ от придружител, който има право да: кепчосва уловената риба, да откача улова и при необходимост да помага при закачането на стръв.

Задължително всички деца замятат сами въдицата във водата, само в случай че въдицата, която ще ползва малкият състезател, е с макара и той изпитва трудности при хвърляне - помощникът може да го направи вместо него.

Задължително всеки участник сам засича и вади уловената от него риба. По-големите деца, участниците на 13 и 14 години, могат да ползват помощ единствено при кепчосване на уловената риба.

Спортният риболов ще се проведе на стената на язовир „Ледево“, като местата на участниците ще бъдат определени с жребий.

Записване за участие: до 13 юни 2024 г. включително, на адрес гр. Троян, ул. „Любен Каравелов“ № 42, ет. 1, Йоана Николова, телефон за контакт: 0876452241.

ПРОГРАМА

08.30 часа – сборен пункт

09.10 часа – жребий

09.15 часа – старт на риболова

12.30 часа – край, теглене на улова

12.30 часа – демонстрация по първа помощ и инциденти във водоеми от БМЧК

13.00 часа - награждаване

Участниците в състезанието ще присъстват на демонстрации по водно спасяване с топка и въже и оказване на първа долекарска помощ, представени от доброволците на БМЧК. Те ще имат възможност да разберат повече за зарибяването и отглеждането на риба в язовири, както и тяхното опазване.

Информация на: БМЧК

 

Последна промяна: 15:57, 27 Май 2024
Разглеждания: 142

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook