Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

„Аз за моята община: зелени идеи – чисти общини“ – конкурс за младежи на НСОРБ

08
Май
2024
„Аз за моята община: зелени идеи –…

Националното сдружение на общините в Република България инициира конкурс за младежи във връзка с отбелязването на Деня на българската община и местното самоуправление – 12 октомври. Конкурсът е национален и е за продуктивна идея, свързана с разрешаването на конкретен проблем в общината. Целта е да насърчи активното включване в обществения живот на местно ниво на младите хора, да им даде възможност да придобият реален практически опит за прилагане на механизмите на местното самоуправление, да ги запознае с предизвикателствата и трудностите, които преодоляват в процеса на своята работа служителите в общините.
В контекста на предстоящите ключови задачи в работата на общините, сдружението предвижда през 2024 г. темата на Националния младежки конкурс да бъде обвързана с предстоящото въвеждане на нов модел за определяне на такса битови отпадъци (ТБО) и промяна в обществените навици по отношение на генерирането и събирането на смет. Мотото на тазгодишното издание е „Аз за моята община: зелени идеи – чисти общини“. Целта на формулирането на конкретната задача е тя да има принос в усилията на общината за обективно и широко информиране на обществото за промените и необходимостта от отговорно отношение към управлението на отпадъци.
Участниците в конкурса трябва да обмислят и предложат кампания сред жителите на общината за насърчаване на разделното събиране на отпадъци, намаляване разхищението на храни и повторната употреба на дрехи, мебели и домакинско оборудване и др. 
Предложението трябва да съдържа подробно описание на инициативи и дейности, които могат да бъдат реализирани самостоятелно или съвместно с общината.
С Регламента на конкурса може да се запознаете в приложения файл. 
 

Файлове и ресурси

Последна промяна: 12:04, 8 Май 2024
Разглеждания: 197

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook