Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

62 проектни предложения за включване в културния календар за 2024 г. бяха подадени от институции и организации

23
Яну
2024
62 проектни предложения за включване в културния…

През настоящата 2024 г. ще бъдат разгледани рекорден брой заявления за включване на събития и инициативи към културния календар на Община Троян. В обявения срок за подаване на проектни предложения за включване на събития и дейности в културен календар, 7.12.2023 г., бяха подадени 62 броя предложения от кандидатстващи институции, както следва: 28 бр. проектни предложения от читалища; 12 бр. предложения от кметства и кметски наместничества; 4 бр. предложения от Национално изложение на художествените занаяти и изкуствата - Орешак; 5 бр. от Музей на народните художествени занаяти и приложните изкуства и галерия „Серякова къща“; 5 бр. от Природонаучен музей в с. Черни Осъм; 8 бр. предложения от сдружения и неправителствени организации. В края на 2023 г. експертите на Община Троян разработиха нови правила за финансиране на събития. 
Общата стойност на подадените предложения възлиза на 155 770 лв. Предстои утвърждаване на Културния календар, след приемане на бюджет 2024. Първоначалните разчети предвиждат ръст на средствата за култура спрямо миналата година, каквато е и политиката на Община Троян и в последните години.
Сред традиционните събития, които е планирано да се проведат през настоящата година са: Сирни Заговезни, Български фестивал на сливата, Традиционен панаир на занаятите, Традиционна есенна изложба и други. Община Троян ще продължи да подкрепя събития и инициативи, провеждащи се в малките населени места, както и да насърчава иновативните събития.  
 

Последна промяна: 15:49, 23 Януари 2024
Разглеждания: 257

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook