Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Община Троян зае първо място в категория „Социална отговорност“ с практика „Общински фонд за подкрепа на професионалното развитие на кадри от сектор Здравеопазване в община Троян“ в Конкурса за добри практики в администрацията за 2020 г., обявен

25
Мар
2022
награди 2021

И през 2021 г., Община Троян, и лично кметът Донка Михайлова, получиха множество отличия от страна на авторитетни национални и международни организации.

Особено удовлетворяващи - не само за ръководството, но и за всички експерти, ангажирани със създаването на нови и утвърждаването на вече създадени услуги, са оценките за постигнатото в социалната сфера през последните години.

Още през м. февруари Община Троян зае първо място в категория „Социална отговорност“ с практика „Общински фонд за подкрепа на професионалното развитие на кадри от сектор Здравеопазване в община Троян“ в Конкурса за добри практики в администрацията за 2020 г., обявен от Института по публична администрация.

През м. септември Троян бе единствената българска община, която получи „Специална награда за заслуги в развитието на европейското социално предприемачество“ на Европейския форум по социално предприемачество.

Кметът получи лично признание за оказаната подкрепа на териториалната организация от Съюза на слепите в България, както и Приз „Благородно сърце“ за съпричастност и щедрост, присъден от Белодробна болница – Троян.

През м. октомври, за пети пореден път, Донка Михайлова стана Кмет на годината, този път в категорията “Зелена община”. Наградата е резултат от успешното реализиране на редица общински проекти и „еко“ инициативи по теми като екологично хранене на децата, управление на отпадъците, по-зелена и цветна среда и т.н.

Признание за системните усилия за подобряване на инфраструктурата в общината е призът за „Обновена градска среда“, връчен от екипа на ТВ „Зетра“. Строителството е тежък ресор, с който малко български общини успяват да се справят толкова ефективно с наличния човешки и финансов ресурс. През 2021 г. активно се работеше по десетки инфраструктурни обекти в общината – многофамилни жилищни сгради, паркови пространства, реконструкция на уличната мрежа, изграждане на нови транспортни съоръжения и др.

Лично признание за ангажираността си към каузата за развитие на местното самоуправление, получи г-жа Михайлова по повод 25-та годишнина от създаването на Националното сдружение на общините в Република България - Почетна грамота за цялостен принос за развитието на НСОРБ. Припомняме, че г-жа Михайлова изпълнява своя втори мандат в УС на НСОРБ, а през 20….година беше избрана и за член на Контролния съвет на организацията.

 

  • Първото място за Oбщина Троян в категория „Социална отговорност“ с практика „Общински фонд за подкрепа на професионалното развитие на кадри от сектор Здравеопазване в община Троян“ в Конкурса за добри практики в администрацията за 2020 г., обявен от Института по публична администрация. (февруари 2021
  • „Специална награда за заслуги в развитието на европейското социално предприемачество“ от Европейския форум по социално предприемачество (септември 2021)
  • Кмет на годината (за 5 пореден път) в категория в категорията “Зелена община” (октомври 2021)
  • Награда за принос в развитието на шахмата в България от БФШ (октомври 2021)
  • Почетна грамота за принос в развитието на българската литература, връчена от УС на Съюза на българските писатели (1 ноември);
  • Специален плакет и грамота от Съюза на слепите в България за значимия си принос и за оказаната подкрепа за развитието на Териториалната организация на слепите в Троян (декември 2021)
  • Приз „Благородно сърце“ за съпричастност и щедрост, присъден от Белодробна болница – Троян
  • Почетна грамота за цялостен принос за развитието на НСОРБ – по повод 25 години Национално сдружение на общините в Република България - НСОРБ. (декември)
  • Приз за „Обновена градска среда“, връчен от екипът на ТВ „Зетра“

 

 

 

 

Последна промяна: 10:27, 25 Март 2022
Разглеждания: 307

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook