Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Кметски съвети

КМЕТСКИ СЪВЕТИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА ТРОЯН

 

В кметствата и кметските наместничества на територията на Община Троян се създават Кметски съвети със съвещателни и консултативни функции за подпомагане дейността на кметовете/наместниците на населените места.

Кметските съвети са институции на общността, които се създават по инициатива на жителите на съответното населено място на територията на Община Троян и осъществяват своята дейност на доброволен принцип за срок от четири години. Те не са политически структури и не се занимават с политическа дейност. Кметските съвети могат да се произнасят по въпроси от обществено значение за населеното място в което са създадени.

Дейността на Кметските съвети цели:

Да стимулира инициативата на жителите при решаване на проблемите на кметствата/наместничествата на територията на Община Троян;

Да стимулира гражданското участие чрез публични форми, действия и предложения и да осигурява прозрачност в управлението и развитието на населеното място;

Да се повиши ролята на жителите на населеното място за осъществяване на обществен контрол при разпореждането с обекти, общинска собственост, съгласно действащото законодателство.

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook