Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Дървесни отпадъци

18
Юли
2023
Дървесни отпадъци

На територията на община Троян е организирана система за разделно събиране, съхранение, сортиране и/или оползотворяване на дървесни отпадъци, чрез сключване на Меморандум за сътрудничество с „Кроношпан България” ЕООД. “Кроношпан България” е преработвател на дървесина с изградени модерни съоръжения за рециклиране на дървесни отпадъци.

Всички граждани, които притежават дървесни отпадъци (дървени плоскости, стари мебели, дървени дограми и др. с произход от домакинствата) може да се освободят от тях напълно безплатно, като ги закарат инсталациите за предварително третиране и компостиране “Хемус ресурс – Троян и Априлци” ООД – намиращи се в местност “Троянско поле”, където е разположен специализиран контейнер с вместимост 38 куб. м. Отпадъчната дървесина се предава за рециклиране и се използва за производство на плочи (плоскости) от дървесни частици.     

Община Троян призовава гражданите да бъдат активни и да предават своите дървесни отпадъци от стари мебели, ламперия, дограма и всякакви изделия от дърво с изключение на матраци и мека мебел на посочения адрес.

Последна промяна: 13:12, 19 Юли 2023
Разглеждания: 211

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook