Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Повишено внимание по време на студентските празници!!!

29
Ное
2022
Повишено внимание по време на студентските празници!!!

За безопасното протичане на Студентския празник управителите и собствениците на обекти, в които са предвидени празненства /хотели, къщи за гости, както и други туристически обекти /вили, хижи и др./ е необходимо да проверят изправността на отоплителните инсталации, електрическите уреди, пожароизвестителните и пожарните кранове както и пожаротехническите средства за първоначално гасене на пожари Апелираме към студентите и другите гости на тези обекти да се запознаят със схемите за евакуация в обектите, основните и резервните  пътища и изходи за евакуация и местонахождението на пожаротехническите средства за първоначално гасене на пожар.

При влизане в непозната сграда, огледайте се за разположението на изходите, наличието на пожарогасители – те могат да бъдат вашето спасение!

При пожар незабавно напуснете сградата, като използвате стълбищната клетка или външни, стабилни стълби. Следвайте евакуационните знаци!

Не се поддавайте на паниката! Телефон за спешни нужди: 112

Дежурен телефон РСПБЗН гр. Троян: 068668642

При преминаване през задимено пространство придържайте се до стените, движете се приведени, ниско долу – там концентрацията на опасните газове е по-малка. Ако се запали част от облеклото ви, в никакъв случай
не тичайте, така пламъкът ще се разпространи – спрете и съблечете горящата дреха!

При невъзможност да напуснете сградата опитайте да излезте на балкона, като затваряте вратите след себе си! Сигнализирайте за мястото ви. Ако сте блокиран в помещение, уплътнете вратата с кърпи и дрехи,
обливайте се с вода, за да не прегрее организма ви. Опитайте да сигнализирате за своето местонахождение и изчакайте спасителните екипи! Тези, които ще празнуват във вили и сгради, необитавани дълго време, трябва да се убедят в изправността на електрическата инсталация и отоплителните уреди, както и на коминските тела!

Безразборното използване на пиротехнически средства може да доведе до възникване на пожари, а самоделните устройства могат да застрашат здравето на просъстващите на празненството!

Не се поддавайте на паниката! Телефон за спешни нужди: 112

Дежурен телефон РСПБЗН гр. Троян: 068668642

Последна промяна: 13:55, 9 Януари 2023
Разглеждания: 350

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook