Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Троян се готви да отбележи националния празник Трети март с различна и интересна музикална програма

20
Фев
2024
3 март

И през настоящата година Националният празник на България – 3 март,  ще бъде подобаващо отбелязан в Троян. Ще бъде спазена традицията, при която кметът на Общината Донка Михайлова ще поздрави всички жители и гости на Троян. В празничния ден общинската администрация планира една по-различни музикална програма. 


На 3-ти март наши гости ще са проф. д-р Владимир Владимиров, Ръководител катедра „Музикален фолклор“, Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив и неговият Академичен народен оркестър. 


Проф. д-р Владимиров е роден в Стара Загора, възпитаник на музикалното училище в Котел и АМТИИ - Пловдив, където завършва „Инструментално изкуство“ и „Дирижиране на народни състави“. От 2004 г. е редовен асистент по тамбура, а от 2005 г. - диригент на Академичния народен оркестър. Като тамбурист, диригент и аранжор развива активна концертна и звукозаписна дейност, участвал е като гост-диригент на Оркестъра за народна музика на БНР. От 2016 г. е ръководител на катедра „Музикален фолклор“.


Те ще подготвят за троянци и гости на града специална музикална програма, уникалното в която е съчетаването на традиционни български инструменти и модерното звучене. Специално вниманието към публиката ще бъде и изпълнението на един обичан артист и настоящ заместник-кмет – Вероника Тодорова, която припомняме е призната за най-добрия акордеонист в света и е изпълнител, покорявал различни световни сцени.

Последна промяна: 11:03, 11 Март 2024
Разглеждания: 837

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook