Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Грипна епидемия е обявена в област Ловеч

17
Яну
2023
грипна ваканция

Във връзка със Заповед № РД-01-4/17.01.2023 г., издадена от РЗИ – гр. Ловеч, на основание чл. 63а, ал.2 от Закона за здравето, във връзка с чл.73 от Административно-процесуалния кодекс, предвид увеличената заболяемост от Грип и ОРЗ на територията на област Ловеч, достигнала епидемични стойности, с оглед осигуряване здравето на населението на област Ловеч и след съгласуване с Главния държавен здравен инспектор, се въвеждат временни противоепидемични мерки срещу разпространението на Грип и ОРЗ на територията на област Ловеч за срок от  18 до 24 януари, включително, се преустановяват  присъствените учебни занятия в училищата в цялата  Ловешка област.

Детските ясли и градини  на територията на област Ловеч ще работят в режим на стриктен ежедневен филтър. Разпоредена е засилена дезинфекция и често проветряване на помещенията.

Преустановени са плановите консултации на здрави бременни жени и деца, на всички профилактични прегледи и задължителни имунизации, както и на свижданията в лечебните заведения за болнична помощ.

Преустановяват се свижданията в социалните институции.

Можете да се запознаете с целия текст на Заповедта от прикачения файл по-долу.

 

Файлове и ресурси

Последна промяна: 10:08, 31 Януари 2023
Разглеждания: 920

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook