Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

„Джаз Арт Еко Фест“ - Троян в НИХЗИ – с. Орешак, 14-16.07.2023 г.

10
Юли
2023
„Джаз Арт Еко Фест“ - Троян в…

„Джаз Арт Еко Фест“-Троян - своеобразен празник на музиката, изкуството и екологичното съзнание ще се проведе от 14-ти до 16-ти юли. Събитието се провежда за първа година, а домакин е Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата в с. Орешак. Очакването е събитието да стане ежегодно.

Организаторите обещават събитие, изпълнено с прочувствени мелодии, завладяващи произведения на изкуството и ангажимент за устойчив живот.

Гостите на събитието ще могат да се насладят на очарователни джаз изпълнения. Хипнотизиращите мелодии на талантливи джаз изпълнители ще изпълнят въздуха с невероятните си мелодии. От гладък джаз до оптимистични импровизации, пригответе се да се пренесете в свят на музикално блаженство.

В програмата са включени следните изпълнители:

  • 14.07.2023 г. /петък/ от 19:00 ч. - концерт на Станислав Арабаджиев & The Swinging Sparrows, концерт на Flawless trio и концерт на група „Акага“;
  • 15.07.2023 г. /събота/ от 19.00 ч. - концерт на Симфониета-Видин с маестро Левон Манукян - солисти Милица Гладнишка, Иван Велчев и Илиан Божков, концерт на Михаил Йосифов и „Новините в джаза“, концерт на Васил Петров;
  • 16.07.2023 г. /неделя/ - Ден на изкуството и поезията - представяне на книги и срещи с поетите Стефан Кисьов, Стойчо Керев, Тошко Савов и много други арт творци.

През трите дни на „Джаз Арт Еко фест“-Троян ще могат да бъдат разгледани изложби на открито - арт-инсталации, изработване на скулптури, изграждане на такива от рециклирани материали, които привличат вниманието към проблемите на околната среда.

Всичко това ще бъде съпроводено от Еко пазар, който предлага торбички за многократна употреба и предмети за бита, създадени от рециклирани материали.

Билетите за „Джаз Арт Еко Фест“-Троян са в продажба в мрежата на EVENTIM и еPaygo.bg, както и на касите на Националното изложение в с. Орешак. Деца до 12 години ще се радват на безплатен вход за фестивала. Това е начин организаторите да създадат приветлива и приобщаваща среда за семействата, които заедно да празнуват магията на джаза, изкуството и природата.

Повече за събитието може да следите на официалната страница на събитието във Фейсбук и на https://jazzarttroyan.com/.

Последна промяна: 08:45, 18 Юли 2023
Разглеждания: 1070

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook