Начало Новини Всички Община Троян и ОбКППМН ще дадат възможност на над 300 троянски ученици да гледат филма „Доза щастие“ безплатно

Навигация

www.troyan.bg

Община Троян и ОбКППМН ще дадат възможност на над 300 троянски ученици да гледат филма „Доза щастие“ безплатно Печат Е-мейл
Новини - Актуални
Понеделник, 18 Ноември 2019 15:31

Община Троян и Общинската комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни (ОбКБППМН ) откупиха едно излъчване на новия български филм „Доза щастие“. На 20.11. (сряда) в 13.10 ч. над 300 ученици (7-8 клас и други) от троянските училища ще могат да гледат филма.

На 19 и 20 ноември Комисията ще проведе обучение за специалисти от социално-превантивната система в общината на тема „Ефективни техники за комуникация за работа с предизвикателни родители“. Обучението ще се състои в Центъра за подкрепа за личностно развитие (Шошкова къща), а обучител ще бъде Йордан Танковски. След обучението участниците в него също ще имат възможност да изгледат филма.

„Доза щастие“ е българска романтична драма от 2019 година на режисьора Яна Титова, която е и сценарист на филма. Филмът е базиран на романа от 2016 г. „Падение и спасение: Изповедта на една хероинова наркоманка“ на журналистката Весела Тотева. Главната роля в лентата се изпълнява от нейната дъщеря Валентина Каролева. Припомняме, че през 2017 г. по инициатива на Информационно-културен център и ОбКБППМН ученици от троянските училища се срещнаха с авторката на книгата, която за съжаление вече не е между живите.