Начало Новини Всички Кметът на Троян Донка Михайлова (мандат 2015-2019 г.) е сред 80-те най-креативни и смели политици в Европа

Навигация

www.troyan.bg

Кметът на Троян Донка Михайлова (мандат 2015-2019 г.) е сред 80-те най-креативни и смели политици в Европа Печат Е-мейл
Новини - Актуални
Петък, 27 Септември 2019 15:23

 

Това съобщи платформата Innovation in Politics Awards 2019. Това е платформа за „смели и креативни политици от всички нива на управление и от всички демократични партии в Европа, така че да служи като източник на вдъхновение за другите“ се казва в сайта на платформата. В тази платформа европейски граждани гласуват за политиците.

Тази година жури за определяне на номинираните политици са били 1067 европейски граждани, които са гласували за 80 финалисти от 2000 предложени от цяла Европа политици.

Шестима българи са сред номинираните. Освен Донка Михайлова това са Красимир Вълчев – Министър на образованието, кметът на Рила Георги Кабзималски, Калин Каменов – кмет на Враца, Ивелина Атанасова – Founder of the DigitalKidz Foundation и кметът на Добрич Йордан Йорданов.

„Не знам кой ме е предложил, не знаех за това състезание до преди минути, нито с какви аргументи гражданите на Европа са гласували за мен. Това е поредното признание за троянци! Голямо, много голямо признание…От непознати граждани на Европа за Троян.“ бе коментарът на госпожа Михайлова веднага след като научи за номинацията.