Начало Новини Всички Гости от побратимения ни Виньо на Сена посетиха Троян. Търсят контакт със спортисти от Троян

Навигация

www.troyan.bg

Гости от побратимения ни Виньо на Сена посетиха Троян. Търсят контакт със спортисти от Троян Печат Е-мейл
Новини - Актуални
Вторник, 18 Декември 2018 12:22

Гости от побратимения ни Виньо на Сена посетиха Троян. Търсят контакт със спортисти от Троян


Гости от побратимения ни френски град Виньо на Сена посетиха Троян в периода 7-10 декември. Приятелите на Троян бяха възпрепятствани да бъдат част от тържествата по повод 150-та годишнина, тъй като в състава на ръководството на тяхната администрация настъпи промяна. Избран беше нов кмет – Томас Шазал.

Тричленната делегация, водена от заместник-кмета Жоел Грюер обсъди с троянските си домакини желанието за организиране на посещение на ученици от френския град в Троян през 2019 г. Става въпрос за 60 ученика, на възраст от 11 до 14 години, които активно се занимават със спорт. В Троян те ще търсят среща с наши спортисти. По време на срещата с ръководството на община Троян, кметът Михайлова разказа какви спортни клубове има в Троян и кои спортове са най-разпространени. Финансирането на посещението ще бъде покрито от френската страна. Община Троян ще съдейства с логистиката и програмата по време на визитата. Децата, които ще дойдат в Троян тренират хандбал, но за тях ще е интересно да се запознаят и със спорт, който във Виньо на Сена не е развит.

По време на визитата си френските ни партньори успяха да посетят НУПИ „Проф. Венко Колев“, в което се изучава френски език и разбира се да се срещнат със своите приятели от Комитет за побратимяване град Троян, с които да обсъдят бъдещи дейности и партньорството си, което датира от 1988 г.

 

Станислава Вачева

"Връзки с обществеността"