Начало Новини Всички Евродепутатът Момчил Неков и кметът Донка Михайлова дебатираха с местни производители темата за развитие на планинското земеделие и въвеждане на термина „планински продукт“

Навигация

www.troyan.bg

Евродепутатът Момчил Неков и кметът Донка Михайлова дебатираха с местни производители темата за развитие на планинското земеделие и въвеждане на термина „планински продукт“ Печат Е-мейл
Новини - Актуални
Понеделник, 30 Април 2018 12:05

Евродепутатът Момчил Неков и кметът Донка Михайлова дебатираха с местни производители темата за развитие на планинското земеделие и въвеждане на термина „планински продукт“

 

На 27 април, в Информационно-културен център гр. Троян, се проведе среща на евродепутата Момчил Неков с граждани на община Троян. Повод за организираната дискусия бе актуалната тема „Развитие на планинско земеделие, въвеждане на термина за качество „Планински продукт“/ Защита на традиционни български продукти“.

Участие в срещата взеха представители земеделски производители от общината, животновъди, експерти в сфера земеделие, служители от администрацията.

Кметът Донка Михайлова откри дискусията, като подчерта, че това е тема, която може да даде тласък на регионалните продукти. Кметът Михайлова припомни, че заедно с „МИГ – Троян, Априлци, Угърчин“ вече се работи и за развитие на темата регионален продукт.

Момчил Неков разви своята теза и представи идеята за „планински продукт“, като дебатите, които последваха бяха насочени към въпроси, свързани с конкурентноспособността на малките семейни фирми, вноса на продукти от други страни и подкрепата от страна на държавата.

След дискусията, евродепутатът, заедно с кмета Донка Михайлова посетиха местната производствена база на „Ибрямов“ ООД в с. Борима.