Начало Новини Всички Кметът на Община Троян г-жа Михайлова подкрепи началото на кампания „Купувам българско” на новините на БНТ2

Навигация

www.troyan.bg

Кметът на Община Троян г-жа Михайлова подкрепи началото на кампания „Купувам българско” на новините на БНТ2 Печат Е-мейл
Новини - Актуални
Петък, 05 Май 2017 14:05

На 3.05.2017 г. в гр. София се проведе съвместна пресконференция на БНТ2 и Националното сдружение на общините в Република България за кампанията „Купувам българско“. В пресконференцията участие взеха кметовете на общините Троян, Велико Търново – г-н Даниел Панов, на Община Банско – г-н Георги Икономов, Търговище – г-н Дарин Димитров, както и г-жа Екатерина Генова – директор на дирекция „БНТ Свят и региони“.

По време на пресконференцията г-жа Михайлова представи една идея, която Община Троян разработва - „регионална марка“, широко популярна в западна Европа. „Това е стандарт за местно производство. Идеята на Община Троян е да разработи един такъв проект, чрез който местните производители да защитават регионалната марка. Това означава добър маркетинг, означава гаранция за клиента, че той ще получи продукт, който е традиционен и който е добре признат на пазара.“, каза кметът. Разбира се, говорейки за българския вкус, кметът г-жа Михайлова спомената както троянската сливова ракия, така и традиционния Български фестивал на сливата.

Кампанията „Купувам българско“ си поставя за цел да срещне интересите на туристическия бранш и производителите на качествените български храни и напитки и инициира поредица от срещи между представители на туристическия бизнес и фирми-производители от хранителния сектор.