Начало Новини Всички Военно окръжие – Ловеч набира военни моряци за военноморските сили

Навигация

www.troyan.bg

Военно окръжие – Ловеч набира военни моряци за военноморските сили Печат Е-мейл
Новини - Актуални
Четвъртък, 02 Март 2017 14:10

Със заповед № ОХ- 109/ 03.02.2017 г. на министърът на отбраната е открита процедура по набиране на кандидати за военна служба - осемдесет и осем кандидати във военните формирования на Военноморските сили на Република България във Варна и Бургас  и на четирима кандидати – във ВВМУ ”Н.Й.Вапцаров”. Военната служба във флота  изисква много труд и всеотдайност, но формира силни и целеустремени личности.

Основната задача пред ВМС е да гарантират неприкосновеността на морските граници и суверенитета на страната в морските ни пространства.В мирно време задачите на флота са да съдейства за намаляване на вероятността от военен конфликт, да формира доверие и сигурност в региона, да подпомага дейността на граждански ведомства, организации и служби. Усилия в подготовката на ВМС през последните години са насочени към провеждане на подготовка на щабовете и формированията за поддържане на изградените и придобиване на нови способности, с отчитане на ресурсните възможности, както и за изпълнение на задачите, в съответствие с мисиите на въоръжените сили. Особено внимание при подготовката на военните формирования от ВМС е обърнато на осигуряване ефективното функциониране на системата за отбрана в контекста на политиката, провеждана от НАТО и ЕС. За осъществяване на тези основни задачи ВМС се нуждаят от мотористи на базов миночистач, сигналчик и боцман-такелажник на спасителен кораб, деловодител в административно отделение на фрегата, електротехници, шофьори, охранители и др. Подаването на документи е във военните окръжия  по постоянен адрес.

В настоящия момент структурите на Централно военно окръжие в страната приемат документи за кандидатстване за военна служба в 68 бригада “Специални сили“ - Пловдив, в Сухопътни войски за градовете Стара Загора, Пловдив, Карлово и Казанлък, за Националната гвардейска част /гвардейци и шофьори/ и едно място за офицер във в.ф. 48960-София с изискване за гражданска специалност “Фармация” или “Ветеринарна медицина”, до 40 години. За повече информация : гр. Ловеч, ул. ”Д-р Съйко Съев” №31, Военно окръжие-Ловеч, телефони 068/603 973 и 0886558614.