Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Донка Михайлова поздрави лекарите и акушерките от АГ - отделението на троянската болница Печат Е-мейл
Понеделник, 21 Януари 2013 14:59

На 21 януари, Ден на родилната помощ, кметът на общината Донка Михайлова, зам.-кметът Поля Димова и Валя Даскалова – гл.експерт социални дейности и здравна политика в Община Троян, посетиха родилното отделение на троянската болница по традиция да поздравят лекарите и акушерките.

Г-жа Михайлова подаде на завеждащия отделението д-р Марин Василев топла баница и на всички лекари и акушерки пожела здраве и с тяхна помощ на бял свят да се раждат повече троянчета. В този ден, в родилно отделение имаше две момиченца и две момченца. На Ивелин, Анастасия, Александър и Цветелина, Михайлова подари бебешки одеала и пожела на майките да отгледат здрави деца, които да ги радват.

На срещата, на която присъства и Директорът на болницата д-р Бамбов, кметът подчерта, че включването на МБАЛ-Троян в Концепцията за преструктуриране на системата на болничната помощ и финансирането й в размер на близо 4 млн.лв., ще даде възможност здравното заведение да обнови оборудването си и да реализира съпътстващи строително-монтажни работи, като целта е повишаване качеството на предлаганите здравни услуги и поддържане на по-високо ниво на компетентност.

Д-р Василев, който ръководи отделението вече 29 години съобщи, че през 2012г. ражданията са с 45 повече от предходната година, включително 6 двойки близнаци. Високият професионализъм, защитаван от работещите в троянското родилно отделение, е причина много родилки от други места, включително от Ловеч и Плевен, да избират АГ-отделението на троянската болница.

Маргарита Генкова
Връзки с обществеността