Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Палатков лагер на язовир „Сопот” край Голяма Желязна Печат Е-мейл
Понеделник, 18 Юли 2011 13:44

Община Троян, Общински педагогически център и Сдружение Клуб по воден туризъм „Осмос” и тази година за пореден път организираха традиционния палатков лагер и състезания по риболов за децата на Община Троян.

На  12 юли  преди обяд  групата пристигна с автобус в близост до язовира и  започна усилена организация за изграждане на палатковия лагер. Мястото за бивака беше предварително обезпаразитено и подготвено от организаторите.

В продължение на три дни децата усвояваха различни туристически сръчности и се забавляваха с водни атракциони. Беше проведен специален курс по лодководене от инструкторите при водния клуб. През втория ден се проведе и състезанието по риболов. Като победители се отличиха: Първо място – Андрей Белевски, Второ място – Станислав Бенев и Трето място – Владимир Петров.

Председателят на Водния клуб – г-н Милен Петков приветства участниците в лагера и техните ръководители, като от думите му се почувства едно вълнение, което изразяваше сериозната организация от страна на ръководителите и инструктурите и правилният подход и поведение на участниците, за което им благодари.

С много емоции и настроение вечерта преди тръгване децата подготвиха лагерен огън, танци и песни огласяха до късно местността, а специалната изненада, подготвена от г-жа Ценка Петрова – Директор на детския център, беше заря, която изпълни небето над язовира и създаде още красиви спомени за децата и техните ръководители.

Екипът на ОПЦ благодари  на всички, които дадоха своя принос и съдействаха за успешната организация на Палатков лагер на Язовир „Сопот” 2011г. Това са: г-н Минко Чолаков, г-н Светослав Василев , г-н Страхил Ненков, колегите и ръководството на Община Троян и домакините от Клуб по воден туризъм „Осмос”.    Благодарим ви!

Още снимки:


Общински педагогически център - Троян