Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

В Троян се проведе областното състезание на Младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец” Печат Е-мейл
Петък, 20 Май 2011 14:48

Днес, на 20 май, на стадиона в гр. Троян се проведоха за дванайсти път областните състезания за  младежки противопожарни отряди “Млад огнеборец”. Организатори са Областната и Районна служба “Пожарна безопасност и спасяване”.

Кметът на община Троян Минко Акимов поздрави всички участници в състезанието.  Той подчерта, че движението “Млад огнеборец” има над 11-годишна история и е една атрактивна форма за повишаване противопожарната култура на подрастващите като извънкласна форма на обучение. Наред със забавленията, децата  придобиват полезни умения да се грижат за своята безопасност и за безопасността на другите.

През  2011г. служителите на РСПБЗН гр. Троян и училищният персонал в средните и основни училища,са обучили 50 деца от общините Троян и Априлци  на основни навици и умения за справяне в ситуации на пожари, бедствия и аварии.

Днес се проведоха два вида състезания:  Бойно разгръщане на състезателна пътека и 400м. щафетно бягане с препятствия. Участваха  отбори от ОУ “Проф. Димитър Димов”-Ловеч; ОУ “Ив. Хаджийски”-Троян; СОУ “Г.Бенковски”-Тетевен; СОУ “В.Левски” – Ябланица и  СОУ “Алеко Константинов” – Луковит. Отличените отбори бяха наградени с медали от Кмета Минко Акимов, зам.-кмета Мариян балев и Иванка джабраилова – началник отдел “Образование” при общината.

Победител на областно ниво стана отборът на ОУ “Иван Хаджийски”, гр. Троян, а това е и един хубав подарък за юбилея на училището.  Това е отборът, който ще представи региона на Републиканското състезание “Млад огнеборец – 2011” в Албена.

 

Маргарита Генкова
“Връзки с обществеността”