Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Богата и разнообразна програма за майските празници на духовността в Троян Печат Е-мейл
Петък, 13 Май 2011 15:29

Празничните прояви през месец май в Троян тази година  са подчинени на две годишнини – 140 години класно училище и 95 години гимназиално образование. Много и разнообразни са проявите по този повод – спортни състезания, викторини,  концерти, конференции и др.

На 18 май в ОУ “Ив. Хаджийски” ще бъде проведена викторина с участието на ученици от училищата в града на тема “140 години класно училище и неговите стожери”.Същия ден ще се проведе състезание по информационни технологии “Развитие на гимназиалното образование в Троян и троянските ученици – част от обединена Европа”.

На 19 май е концертът на Вокална студия “Усмивка” – “За да има песен”.

21 май е  Денят на отворените врати в  СОУ “Васил Левски” и ОУ “Иван Хаджийски”, където ще се проведат срещи с  първенци на випуските от предишни години. От 18.00ч. е тържественият концерт за отбелязване на 140 години класно училище и 95 години гимназиално образование в Троян. В съботния и неделен ден ще се проведе Републиканското първенство по колоездене на шосе, юноши-младша възраст / Дебнево – Драшкова поляна/.

В четири поредни дни средните училища в града ще представят своите Празнични  вечери и своите абитуриенти. И нещо ново –  по предложение на Община Троян всяко училище ще покаже своеобразна ученическа борса, а  присъстващите на площада ще могат да се запознаят с облика, със специалностите на съответното учебно заведение,  с учителите, преди началото на баловете.

И още една нова идея  на общината ще бъде реализирана в празничния 24 май -  В 11.00ч. започва Тържественото  шествие на ученици и учители от училищата в Троян, на културни дейци, учители-пенсионери, спортни клубове, Общински педагогически център, и всички, които искат  да се включат в това шествие. Концерт ще изнесе Павел Михов, участник в третия  Music idol.

 

Маргарита Генкова
Връзки с обществеността