Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Днес, 11 май – Ден на светите равноапостоли Кирил и Методий, кметът на Троян Минко Акимов поздрави бивши троянски учители Печат Е-мейл
Сряда, 11 Май 2011 17:07

На  традиционната среща на бивши троянски учители организирана от Клуба на пенсионера в града по случай 11 май, Денят на Светите равноапостоли Кирил и Методий,  кметът на  общината Минко Акимов  поздрави присъстващите за техния принос в развитието на образователното дело в Троян. Той се обърна с топли и сърдечни думи към тях: “ Не се обръщам към вас като към бивши учители. Такива няма. Защото няма по- дълбока и трайна връзка, която ни свързва с нашите някогашни, а всъщност – вечни учители. Защото през всичките години вие сте разтваряли не само вратите към знанието, но и към живота, чиито уроци не могат да се научат докрай и да се забравят... Всички вие сте достойни хора, отдали с един възрожденски ентусиазъм най-хубавите си години на троянските деца. ...Бих искал да изразя своето уважение и признателност към всички вас, към поколения учители, към тяхната дейност и усилия за утвърждаване на училищния авторитет и дали своя принос за 140 години традиция и успехи!”

Учителите  бяха поздравени и от зам.- областния управител Сашо Данков, който благодари на своите учители като каза, че най-строгия учител е  животът, а най-важния – това е първият учител.

Своят поздрав отправиха и деца от НУ “Св.Св.Кирил и Методий” в нашия град.

 

Маргарита Генкова
Връзки с обществеността