Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Община Троян организира традиционната кампания „Голямото пролетно почистване“ за града и селата, която ще се проведе в периода от 14 до 24 април Печат Е-мейл
Вторник, 31 Март 2015 08:51

Уважаеми съграждани,

И тази година Община Троян ще отбележи Световния ден на Земята – 22 април, като организира традиционната кампания „Голямото пролетно почистване“ за града и селата, която ще се проведе в периода от 14 до 24 април.

Знам, че троянци обичат домовете им да бъдат чисти и приветливи, затова съм убедена, че ще подкрепите тази инициатива. Обръщам се към представителите на фирми, търговски обекти, към държавните институции, ведомства и организации, училищата и детските градини, към всички троянци, да предприемат различни инициативи за почистване и благоустрояване на града и селата.

Каним председателите на етажна собственост на сградите да организират живущите за почистване на тротоарите, площадките и околоблоковите пространства.

 

Уважаеми троянци,

Нека с общи усилия направим Троян и общината по-красиви и чисти за живеене и отдих. А това ще стане, ако всеки от нас е убеден, че от него зависи обликът на родното място.

Да почистим домовете си, междублоковите пространства, улицата, на която живеем, близкия парк, в който играят децата ни, дворовете на училищата и детските градини. Нека всеки един от нас се ангажира да помогне за красив и уютен вид на района, в който живее.

НЕКА ЗАЕДНО ДА ПОЧИСТИМ ТРОЯН! За да посрещнем идващата Пролет по-чисти, по-светли и по-добри! Нека помним, че Земята е единствена. Нека не я превръщаме в кофа за боклук, защото ние живеем на нея!

 

ДОНКА МИХАЙЛОВА
Кмет на Община Троян

 


 

Едрогабаритните отпадъци /бяла, черна техника и мебели, дюшеци, матраци и др./, градински отпадъци и събрани в полиетиленови чували битови отпадъци от междублоковите пространства и по бреговете на реките, да бъдат поставени до контейнерите или в чували до тях. В рамките на кампанията те ще се извозват безплатно от ОП “Комунални услуги”, според следния график в града:

  • 14 април – ул. „Ген.Карцов“ / Кн.лъг – мост Витекс/, кв. Попишка;
  • 15 април – Лъгът, ул.“Македония“ и други улици до дере Дъскотина, кв. Балкан;
  • 16 април – Централна градска част / дере Дъскотина – ул. „Радецки“/, кв. „Черногор“, улиците източно от реката;
  • 17 април - кв. „Буковец“, кв. „Младост“ и улиците северно от ул. „Радецки“;
  • 20 април – от ИПЖЗ към кв. Велчевски и ул. „Дунав“;
  • 21 април – мах. Райковска;
  • 22 април – кв. Ливадето.

Строителни отпадъци няма да се извозват.

При нужда от допълнително извозване, гражданите могат да се обаждат на телефон 0887 20 26 72 – ОП “Комунално стопанство” и тел. 0878901879 - Таня Рогачева - гл. експерт "Екология".

Всички граждани, домоуправители, фирми и организации, проявили желание да участват в пролетното почистване, могат да получат ръкавици и торби за смет в Община Троян.

Граждани и организации, които имат желание да засадят дръвчета на обществени места, трябва да направят заявка в Община Троян до 3-ти април.

Относно графика, по който ще бъдат извозвани битовите отпадъци по селата, може да се получи информация от кметовете и кметските наместници по места.

 

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ