Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Троян се включва в Часът на Земята Печат Е-мейл
Сряда, 18 Март 2015 16:01

Точно в 20.30ч. на 28 март ще притъмнеят всички сгради на централния троянски площад.

За 7-ми път Община Троян се присъединява към инициативата на Световния фонд за дивата природа „Часът на Земята“. В определения час милиони хора от целия свят символично изгасяват осветлението в домовете си за един час, а знакови сгради притъмняват. Така всички отправяме призив за едно по-устойчиво бъдеще.

През настоящата 2015г. Часът на Земята в България е посветен на реките, а важен фактор за поддържане на реките са крайречните гори. Затова Община Троян реализира през миналата година проект „Първоначално залесяване на незамеделски земи в землището на с. Калейца“. Засадени са 34 дка дървета от вида черна топола. Освен дом за растения и животни, крайречните гори са изключително важни за предпазването от наводнения и свлачища.

„Часът на Земята дава възможност на всеки човек да разбере какво влияние имат малките постъпки върху голямата планета и как може да използва силата си, за да се справи с климатичните промени. Това е един символичен жест, показващ нашата загриженост и съпричастност с тревогите на човечеството поради настъпващите климатични промени“, е позицията на кмета Донка Михайлова. Тя призовава повече троянци да се присъединят към световната кампания и да изгасят за един час осветлението в домовете си.