Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Победителят в Ски-О Тур Станимир Беломъжев и неговият треньор - Иван Беломъжев на посещение в Община Троян Печат Е-мейл
Понеделник, 16 Март 2015 08:47

След завръщането си от Австрия, Станимир Беломъжев и неговият баща и личен треньор Иван Беломъжев се срещнаха с Кмета на Община Троян, г-жа Донка Михайлова и обсъдиха по-нататъшната състезателна програма на Станимир. В разговора бяха коментирани въпроси, свързани с развитието на детско-юношеския спорт в Троян и ролята на Община Троян за подкрепата му. На предстоящото заседание на Общински съвет – Троян, Донка Михайлова ще предложи Станимир Беломъжев и Владимир Илиев да бъдат наградени в съответствие с Наредбата на Общински съвет – Троян за Почетните звания и отличия и по Правилника за награждаване на изявени спортисти и техните треньори от Община Троян, приет с Решение на Общински съвет №278 от 30.04.2009 г.

Водачът в световната ранглиста и неговият треньор подариха на Кмета на Общината символичен трофей, връчен на Тачо при победата му на един от стартовете, както и традиционни за района сувенири.

Станимир Беломъжев завоюва поредна победа и задържа лидерската си позиция в световната ранглиста. Преди броени дни големият ни спортист се завърна като победите в Ски-О Тур, поредица от четири старта по ски ориентиране в Австрия. Беломъжев спечели убедително двата спринта и отстъпи само 19 секунди в дългата дистанция на младия финландски състезател Томи Репонен.

Станимир Беломъжев отбелязва своя най-силен сезон досега. Той остава в България до 20 март, когато ще отпътува за зимните военни игри заедно с останалите български представители.

Пожелаваме още много успехи на нашия Шампион!