Навигация

www.troyan.bg

Съобщение относно кампания "Пътна безопасност" и засилени проверки по линия на паркиране на МПС в община Троян Печат Е-мейл
Новини - Предстоящо
Петък, 20 Ноември 2015 09:31

ОБЩИНА ТРОЯН,

РАЙОННО УПРАВЛЕНИЕ НА МВР ГРАД ТРОЯН

Уважаеми граждани, водачи и собственици на МПС, уведомяваме Ви, че във връзка с активизиране на работата по противодействие и превенция по линия пътната безопасност на територията на Общината, контролните органи на двете институции ще засилят проверките по линия на паркиране на МПС по тротоари, спирането за престой и паркирането на пътни превозни средства по уличните платна, където има въведена забрана с пътни знаци.

Напомняме Ви, че съгласно член 178е от закона за движение по пътищата, санкцията за водач, който паркира пътно превозно средство в паркове, градини, детски площадки, площи, предназначени само за пешеходци, и на тротоари в населените места е от 50 до 200 лева. За същите нарушения, съгласно член 15 ал.1 от Общинската Наредба за организацията и безопасността на движението, дисциплината на водачите на пътни превозни средства и пешеходците на територията на община Троян, паричната санкция за първо нарушение е от 20 до 500 лева.

В тази връзка приканваме всички водачи и собственици на МПС, стриктно да спазват горепосочените разпоредбите, в противен случай ще понесат съответната административна отговорност.

Общата ни цел не е да санкционираме нарушителите, а да въведем повече ред в общината и да опазим живота и здравето на децата и гражданите на общината.